[Server-devel] XS: Lanbond0 and eth0 problem

Sameer Verma sverma at sfsu.edu
Mon Apr 12 15:24:52 EDT 2010

On Mon, Apr 12, 2010 at 9:12 AM, Jerry Vonau <jvonau at shaw.ca> wrote:
> On Mon, 2010-04-12 at 10:40 -0400, Martin Langhoff wrote:
>> On Thu, Apr 8, 2010 at 9:23 AM, Juan G. Narvaez <gnrvzsix at gmail.com> wrote:
>> > I made some changes on the ks.cfg file like keyboard layout, timezone,
>> > etc...
>> >
>> > Can an alteration of ks.cfg be part of the problem? Obviously, an different
>> > that ifcfg* configuration.
>> Talking last night with Guillermo, he confirmed that a customisation
>> in the ks.cfg had caused a conflict with our network stuff.
>> He's now getting consistently successful XS installs.
>> m
> Let me guess, there was a setting of the network parameters in the
> kickstart file? I got around that by changing the git command in %post
> to not do a checkout for eth0, just for eth1, letting the anaconda
> version of ifcfg-eth0 remain on the system. The only result is that the
> ifcfg-eth0 file doesn't reference /etc/sysconfig/xs_network_config, for
> it's external network info.
> Martin, what is the usage of having the XS in server role other than 1?
> Perhaps going forward we should just manage eth1, using the available
> tools on the os to allow users to set eth0 in a more "normal" way.
> Jerry
> _______________________________________________
> Server-devel mailing list
> Server-devel at lists.laptop.org
> http://lists.laptop.org/listinfo/server-devel

Speaking of the network, do we have a logical diagram of the network
on the XS (interface, bond memberships, etc) ?

Dr. Sameer Verma, Ph.D.
Associate Professor, Information Systems
Director, Campus Business Solutions
San Francisco State University

More information about the Server-devel mailing list