Announcing Q3C09 for XO-1.5

Mikus Grinbergs mikus at
Fri Aug 31 22:31:59 EDT 2012

On 08/31/2012 05:14 PM, James Cameron wrote:
> To eliminate that possibility, please get to the ok prompt, type p2
> and describe for me the output

At the ok prompt the lights on the USB-ethernet adapter are not lit

ok p2
USB2 devices:
/pci/usb at 10,4/hub at 0,0
/pci/usb at 10,4/hid at 3,1
/pci/usb at 10,4/keyboard at 3,0
/pci/usb at 10,4/mouse at 2,0
USB1 devices:
/pci/usb at 10/device at 1,0

> type boot and press enter.  Watch
> carefully to make sure it says "Loading ramdisk image from"

Yes  "Loading ramdisk image from pci/sd at c/disk at 3:\boot\initrd.img ..."


The above is when I have pressed the 'check' button (and boot works)
Without 'check', the boot stalls -- just before the panic message is:

   Please append a correct "root=" boot option; here are the available

   b300     7761920 mmcblk0  driver: mmcblk
     b301     7233536 mmcblk0p1 00000000-0000-0000-0000-000000000000
     b302      524288 mmcblk0p2 00000000-0000-0000-0000-000000000000
   b308     3872256 mmcblk1  driver: mmcblk
     b309       65538 mmcblk1p1 00000000-0000-0000-0000-000000000000
     b30a     3802624 mmcblk1p2 00000000-0000-0000-0000-000000000000

NOTE:  At least once, the last three lines above were omitted.


p.s.  By the way, you used the phrase "a hub that is incompatible".
       I have other Belkin hubs (of the same model, and of a different
       model).  They all work with OFW.  So believe the phrase ought to
       be "an individual hub with interesting timings" rather than "a
       hub that is incompatible".  The adjacent XO-1.5, with the same
       configuration (and the same model Belkin hub) produces the same
       output from 'p2' and 'boot' - but does not stall without 'check'.

More information about the Devel mailing list