[Server-devel] Hidden SSID and Proxy settings

Dr. Gerald Ardito gerald.ardito at gmail.com
Thu Mar 3 23:18:10 EST 2011


The one I set up for testing has no security.
The "real" one in the school has security.

Clearly, this method (either one -- GNOME or NetworkManager) works. The
issue is the persistence. To ask teachers to do this with 100 students every
time they want to access the internet makes either one unworkable.

Any help will be appreciated.


On Thu, Mar 3, 2011 at 10:55 PM, Jerry Vonau <jvonau at shaw.ca> wrote:

> On Thu, 2011-03-03 at 14:47 +1100, James Cameron wrote:
> > On Wed, Mar 02, 2011 at 10:38:07PM -0500, Dr. Gerald Ardito wrote:
> > > Both methods work within a session.
> > > In GNOME, I can connect to the hidden network. And, if I change back
> > > to Sugar, the connection is intact.
> >
> > Yes.  NetworkManager still has knowledge of the hidden network
> > connection request in memory, having been told about it by the GNOME
> > nm-applet.
> >
> > (Restarting NetworkManager at this point causes the connection to drop
> > and not be re-established.)
> >
> Well sort of, if you restart MN in a terminal in GNOME, the connection
> is re-established, switch over to sugar the AP icon has the ESSID
> populated. This works if "Available to all users" was ticked as NM sees
> this as a system connection under root's control. Now open terminal in
> SUGAR and restart NM, now the ESSID is set to "None". While un-ticked
> you will be prompted for the info, which is saved in connections.cfg.
> The difference might be that in GNOME you have gnome-keyring running
> while in SUGAR it's not. There is the question of who owns the
> connection while setup as an ifcfg file, root or olpc?
> > > When I reboot, however, while the Wireless Connections UI (iin either
> > > GNOME or Sugar using nm) shows the connection properly, it does not
> > > actually connect to the hidden ssid.
> >
> > Yes, I agree.  After reboot, NetworkManager is restarted, and therefore
> > no longer knows about the hidden network connection request.
> >
> Agreed, I'll look for how "Connect to Hidden Wireless network" runs its
> re-scan for the hidden network in the code.
> > The ONBOOT setting doesn't appear to work either.
> >
> On an un-hidden network it does, or at least loaded as the UI becomes
> usable.
> Gerald, does your AP have any security or is it just hidden?
> Jerry
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.laptop.org/pipermail/devel/attachments/20110303/1239a7ae/attachment.html>

More information about the Devel mailing list