new FRS blocker 4418 - no sound in tamtam

Andres Salomon dilinger at queued.net
Tue Oct 23 22:25:40 EDT 2007


It would appear that nothing's able to play sounds; see my latest
followup:

https://dev.laptop.org/ticket/4418


On Tue, 23 Oct 2007 22:23:23 -0400 "Walter Bender"
<walter.bender at gmail.com> wrote:

> Is pippy able to play sounds?
> 
> -walter
> 
> On 10/23/07, Andres Salomon <dilinger at laptop.org> wrote:
> > On Wed, 24 Oct 2007 02:54:56 +0200
> > "Marco Pesenti Gritti" <mpgritti at gmail.com> wrote:
> >
> > > On 10/24/07, Andres Salomon <dilinger at laptop.org> wrote:
> > > > I've noticed this as well; note that the MIC LED comes on
> > > > *after* X starts, while sugar is being initialized.  We also
> > > > see the following message on the console:
> > > >
> > > > [   91.166430] snd-malloc: invalid device type
> > > > 0
> > > >
> > > > I'm not sure what userspace is doing yet to trigger that, but
> > > > if the sugar folks could isolate it, that'd be helpful.  Strace
> > > > FTW?
> > >
> > > I suspect the sugar startup sound because it went on git master
> > > and not on the trial-3 branch. I'm unable to test on a XO right
> > > now but it should be easy to verify by deleting the sound file:
> > > /usr/share/sugar/data/startup.flac
> > >
> > > Marco
> >
> >
> > Well, the sugar startup sound is what's triggering it (moving
> > startup.flac out of the way causes the MIC LED to not come on)..
> > However, tamtam still appears to be broken (and the MIC LED comes on
> > when we start tamtam).
> >
> 
> 


More information about the Devel mailing list